Hoe loop je naar Santiago?

is een van de vele vragen die ik krijg over mijn voorgenomen tocht.

Onderstaand kaartje van het website van het Jacobsgenootschap maakt het duidelijk.

Op de eerste dag ban ik van plan om van thuis in Eindhoven naar Vessum te lopen, onder Veldhoven door om het asfalt zoveel mogelijk te vermijden ca. 18 kilometer. 

Et voila, dan ben ik op de Via Monastica, een van de aanlooproutes richting Santiago, de gele lijn op de kaart. Deze route is min of meer bewegwijzerd door een blauw met gele schelp…..De route loopt via Namen naar Rocroi in Noord Frankrijk. Dan via Reims naar Vezelay, daar heet het dan de Via  Campananienis. Het is de bedoeling dat Henk van Reims naar Vezelay meefiets, met de tent, omdat het gezellig is om samen te zijn en omdat tussen Reims en Vezelay de overnachtingsmogelijkheden wat spaarzamer lijken te zijn en verder uit elkaar liggen. Lekker kamperen dus. Als Henk weer naar huis fiets, loop ik verder vanaf Vezelay richting St. Jean Pied de Port, aan de voet van de Pyreneeën. De meeste mensen starten hier voor de tocht door Spanje. Het kan zijn dat ik een detour via Lourdes ga maken, ik ben immers vernoemt naar Maria, en dol op bedevaartsoorden!! In St. Jean Pied de Port zijn er twee opties voor mij. De klassieke Camino Frances of de Camino del Norte via de kust maar dat is iets waar ik me nu nog net zo mee bezig hou. Via de app Maps.me  heb ik de kaarten en de routes gedownload, zodat via het GPS signaal van mijn telefoon kan zien waar ik me bevind. Dus ik zou niet hoeven te verdwalen.

Wat nogal vervelend is is dat mijn oude enkel/voetblessure weer begin op te spelen de laatste week, dus dat maakt het wel extra spannend. Alsof het al niet spannend genoeg is, deze onderneming..Lekker licht op pad dus, op 8 juli, om 10.00 uur.

Wil je me komen uitzwaaien, wees welkom (vanaf 9.30 uur heeft Henk de koffie klaar)

Commentaren: 1

  • #1Marielle Jongen (vrijdag, 06 juli 2018 22:47)Hallo lieve Marion,
    Op je allerlaatste stukje kon ik helaas niet reageren maar op deze wel gelukkig:
    Nu is het bijna zo ver, nog twee nachtjes in Eindhoven en dan op pad. Ongelofelijk stoer en avontuurlijk.
    Ik zal af en toe even kijken op de pagina of je iets geschreven hebt, leuk dat we zo een beetje op de hoogte blijven.
    Bon voyage en take care! Liefs, Mariëlle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s