De kop is eraf

  • dag 1/2/3
  • op 8/9/10 juli 2018
  • overnachtingsplekken Vessum, Postel, Balen
  • dagafstanden 19/23/18 km
  • totaal : 60 km

Jaaa ik ben onderweg. Al drie dagen onderweg. Of pas drie dagen.  Tijdsbeleving is niet lineair .Wat een intense dagen! Nu zit ik op de bank bij Bertus en Francien,van vrienden op de fiets  in Balen Het is pauze bij de voetbalwedstrijd België -Frankrijk,. Kat op schoot. Rood wijntje onder handbereik.  Hoe gaat het met mij? Heel goed!! Voeten in orde, buikje rond en ogen kan ik nog net open houden. 

Afgelopen zondag de grote dag van vertrek. Het is een gezellige boel bij ons op het Gerardusplein. Het uitzwaai comité staat klaar. Joepie, zo heb ik mijn rugzak inmiddels gedoopt, hangt stevig op mijn rug. De kerkklok slaat 10 en dat is het sein om dag te zeggen. Afscheid van Henk, Ties, Marion, Wendy, Sandra, Esther en Silvie, Marianne, Angelien, Marielle, Piet, Tina, Teun, Gijs, Puk, Rob, Lindy en Nora. Zwaaien, joelen, lopen, Go….kippenvel

Margo loopt de eerste dag mee, gezellig! Kletsend tikken we in No time de kilometers weg. Zwemmen in het Witven, terrasje in Knechsel. Warm welkom in de Pelgrimshoeve door José en Sjef. Henk komt met de fiets “op bezoek “ . Slapen gaat slecht. Warm, muggengezoem en flarden van gesprekken en gebeurtenissen.

Voor mijn vertrek op maandagochtend richting België is er een bijzonder wegzendingsritueel door Adri. Met  Sjef, José  en Margo. Kaars , gedicht , muziek, een mooi liefdevol samenzijn. Pelgrim wie roept je..ontroert, tranen. Fotoshoot buiten en Adri loopt mee naar de brug over de kleine Beerze. Daar ga ik, nu echt alleen. Maar niet lang. Jeanette komt uit Eersel met de fiets naar de Cartierheide en brengt lunch voor me mee. Zo lief…ze dekt de tafel bij een Vennetje en loopt daarna nog een stuk mee. En dan ben ik al in België !!!!! 

In Postel logeer ik in de abdij, mooie diepgaande gesprekken over geloven tijdens de avondbroodmaaltijd en het ontbijt. Pater Benny stempelt mijn credential ( een stempelkaart voor Pelgrims) en ik moet van hem de groeten doen aan de paters in Averbode. Vandaag loopt ik voornamelijk langs kanalen. Lange rechte paden, soms geasfalteerd en dan passeren er veel fietsers. Ik voel me een beetje weemoedig. Dag drie is stil en koel. Hoe anders dan de afgelopen dagen. “Hoe lang is de weg.” Een  fietser haalt me in. Hij roept : “succes! Het is ver naar Santiago”  . Huh hoe weet ie dat?? Oh ja , schelp op rugzak (bedankt Jeanette!)  Fietser gaat door, ik ook . Stap voor stap, 12 km kanaal. Luister naar Bløf , “ ik denk dat ik ga lopen naar het eind van het begin”. En zo is het. Al 60 km van de 2500. België verliest, Frankrijk wint. Welterusten 
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s