Verwondering

  • dag 12/13/14
  • op 19/20/21 juli 2018
  • overnachtingsplekken Olley-sur-Viroin, Rocroi, Aubigny-les- Pothées
  • dagafstanden: 10/24/21
  • totale afstand 285 km

Gisteren ben ik in Frankrijk aangekomen. Ik geloof het zelf bijna niet…helemaal naar Frankrijk gelopen!!! Waaaahhh!!! Toen ik gisteren in de regen Rocroi binnenliep meteen bij de bakker naar binnen om het te vieren : koffie met gebak! Mijn eerste routeboekje, van de Via Monastica is uit  en vandaag ben ik begonnen in een splinternieuw boekje van de Via Campanienis van RP51 van Rocroi naar Vezelay, via Reims en Troyes, ongeveer 400 km.  

Elke dag een nieuwe verrassing op mijn pad. Ik blijf me verwonderen. Donderdag kwam Jade mij opzoeken op haar vrije dag vanuit de camping in de Ardennen waar ze nu werkt. Rijd ze met een oude Volvo van de camping met twee collega’s het dorpje binnen waar ik inmiddels was aangekomen, Olley-sur-Viroin. Geweldig weerzien!!!! Terrasje, wandelingetje, pootje baaien in de rivier en na de ma/do fotoshoot gaan ze door naar de volgende stop van hun roadtrip-des-Ardennes. 

Die avond verblijf ik bij bij Caroline. Ze heeft me laten weten pas laat thuis te zijn, maar de verstopplaats van de sleutel aan me doorgegeven. Ik mag mezelf binnen laten. De weg naar de slaapkamer en badkamer heeft ze voor mij gemarkeerd met kleine roze briefjes. Zo bijzonder gastvrij, hartverwarmend, een wildvreemde pelgrim wordt vol vertrouwen onthaald. Opnieuw verwondering.

We koken samen een vegetarische maaltijd en praten tot in de late uurtjes. Caroline heeft na haar Camino twee jaar gelden het roer omgegooid en is verhuist vanuit Brussel naar dit piepkleine dorpje in de bossen. Courage!!!

Gisteren bewandelde ik de allermooiste en zwaarste dag etappe tot nu toe. Uren liep ik door de bossen berg op, berg af. Het was heel stil. Er was een een bijzondere ontmoeting met een hert op een paar meter afstand . spannend om hier mijn weg te vinden. In Rocroi, het eerste plaatsje in Frankrijk, ontmoette ik de eerste medepelgrims (ja ze bestaan dus toch echt) Vandaag wandelde ik een groot deel van de route samen met Nathan, een jonge student uit Luik. Na mijn aankomst in Aubiny-des-Pothee liep hij nog 10 km verder. Bij de chambres d’hotes van Marie -Jose en Jean-Marie Launoy trof ik een zwembad achter hun huis, heerlijk!! Twee Belgische pelgrims, Thomas en Lorina,  logeren hier ook dus met z’n vijven aten we zojuist een bijzonder uitgebreid 4 gangen menu. Bij elke gang een passend wijntje. Tjonge jonge, echt niet normaal lekker. Leven als een God in Frankrijk. Of beter gezegd een pelgrim in Frankrijk. Pelgrims moeten veel eten , zegt Jean-Marie. Met een volle maag en een vol hoofd van al dat Frans geklets lig ik hier heerlijk mijn blog te schrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s