De mobiele herbergier

 • dag 24/25/26/27/28
 • op 31 juli, 1, 2, 3, 4 augustus
 • overnachtingplekken: Bagneux, Savieres, Troyes, Brouilly, Ervy-le-Chatel
 • dagafstanden: 29/22/19/19/24
 • totale afstand 565 km

Slechte internetverbinding en afwezigheid van WiFi maakten dat ik afgelopen dagen geen stukje kon plaatsen. Misschien had de hitte ermee te maken. Frankrijk zucht en steunt in deze waanzinnigehittegolf die nog t/m dinsdag zal aanhouden, met temperaturen tussen de 35 en 39 graden. Regelmatig krijg ik van een willekeurige voorbijganger bon courage toegewenst en ontvang ik bezorgde appjes uit Nederland hoe dat allemaal moet met mij, mijn tocht en de hitte.De laatste dagen gaat mijn wekker om kwart voor zes, zodat ik even over zessen op pad kan gaan. In de relatieve ochtendkoelte , alhoewel ik dan ook verbaast ben dat ik om 7 uur weer totaal bezweet ben na de beklimming van wat heuveltjes. Om 12 uur heb ik de meeste kilometers al achter de rug en krijg ik, sinds afgelopen vrijdag, een picknick  lunch voorgeschoteld van Henk, de mobiele herbergier, die met de fiets uit Nederland is gekomen om mij een weekje te supporten. 

picknick lunch van de mobiele herbergier

De ene dag loop ik lekkerder dan de andere. Een dag lijkt er lood in mijn schoenen zit en voelt het lijf roestig en futloos, de andere dag lijk ik licht over de paden heen te veren. Een beschaduwd pad voor me is puur klein geluk, net zoals de ontmoeting met reeën die zich vroeg in de ochtend in het bos makkelijk laten zien. Het pelgrims seizoen schijnt het voorjaar te zijn.  Ik ontmoet ze niet , de andere pelgrims , midden in de zomer. Bijzondere gastvrijheid. Elke avond logeer ik bij gastgezinnen. In Bagnieres werd ik ongekend hartelijk ontvangen voor Andre en Agnes, voelde totaal opgenomen in hun familie, wederzijds een feestje. En blij dat Blij dat Henk afgelopen donderdag is aangekomen. Met de fiets vertrokken uit Nederland, we ontmoetten elkaar bij de kathedraal in Troyes. Hij blijft tot volgend weekend en heeft tent en matjes bij zich zodat we kunnen kamperen, als er een camping is. Een fijne afwisseling van het logeren bij mensen thuis. De weg gaat door bossen, velden, verschroeide aarde, stille dorpjes. Gisteravond zowaar een middeleeuws feest in Ervy le Chatel met draken en tovenaars.

Commentaren: 2

 • #1Marieke en Ben (maandag, 06 augustus 2018 09:30) Ha Marion,
  565 km ��� Goed gedaan en met ook nog wel met die Spaanse temperaturen. Heel knap. Wij wensen je een hele goede tocht, sterkte en ook veel plezier. Geniet ervan. Leuk dat Henk je een week komt supporten.
  Hartelijke groetjes M@B
 • #2Mirjam (donderdag, 09 augustus 2018 19:04)Waaaauuw… wat heb je al veel gelopen, lieve Marion. Wat een geweldige prestatie, zeker in deze warmte. Zo mooi om te zien dat je gewoon op eigen kracht (alleen twee benen) zo ver kan komen. Wat fijn dat Henk nu herbergier is, dat lijkt me ook een bijzondere ervaring. Geniet ervan, alle twee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s