Rugzak Alignment

 • Dag 34/35/36/37/38
 • Op 10/11/12/13/14 augustus 2018
 • Overnachtingsplaatsen :Vezelay/Le Chemin/Saint-Reverien/Breuil/Guerigny
 • Dagafstanden:0/23/28/14/21
 • Totale afstand: 754 km

Ten eerste heel hartelijk dank voor alle hartverwarmende en ondersteunende reacties via de blog. Ik kan daar vanuit mijn mobieltje niet op reageren, maar ik lees ze met veel plezier. Doet me goed!!!Inmiddels lijkt het alweer lang gelden dat ik zaterdagochtend, na een extra dagje Vezelay, afscheid nam van Henk, die nu terugfietst naar Nederland. Ik loop weer alleen en heb er na een pruil-ochtendje (de weg is nog zo lang en nou moet ik wee helemaal alleen verder)  weer  zin in. Elke dag is het weer bijzonder om te lopen. De rust, de stilte, het groene en gouden landschap.  Na elke bocht en elke heuveltop weer een nieuw ruimtelijk perspectief. De vogels en vlinders die stukjes van de weg met me mee lijken te gaan. De kleine hagedisjes, hazen, reeën. De vriendelijk zwaaiende lokale bevolking: “bon Chemin”. Een pelgrim is hier een bekend verschijnsel, op de weg van Vezelay naar St. Jean Pied-de-Port aan de voet van de Pyreneeën. Wat is het hier toch mooi in Bourgondië . Nu weet ik waar dat woord Bourgondiër vandaan komt. Het is wat minder warm dan de afgelopen weken en dat maakt het nog veel aangenamer . Terwijl volgende week de doorlopende leasen weer beginnen bij Anahatayoga, pas ik mijn Critical Alignment Yoga aan aan het onderweg zijn.CAY-on-the-go, zeg maar.Willekeurig geplaatste zitbanken en picknicktafels laten mijn CAY hart sneller kloppen. Rugzak af en de midden- en onderrug behandelen. Ook in het lopen met rugzak vind ik steeds makkelijker mijn alignment. In Alignment voel ik dat de schouders niets dragen, de borst blijft ruim en open door het gewicht van de rugzak en dit landt op mijn heiligbeen, waardoor precies de goede druk ontstaat in de heupen, van waaruit  mijn voeten  vanzelf voorwaarts gaan (altijd richting zuid-west) Alsof elke stap als  het ware aangezwengeld wordt  door die druk van het gewicht van de rugzak. Zo ervaar ik het niet als een last die ik moet meesjouwen, maar als een steun!! Echt heel gaaf, deze rugzak Alignment. Bio mechanica voor de pelgrim!!

Na Vezelay zijn er voor pelgrims veel meer overnachtingsplekken Regelmatig is er een gemeentelijke pelgrimsherberg. Meestal is de sleutel bij de Marie, de burgemeester af te halen tegen betalingvan een zacht prijsje (10-15 euro) Dan heb je de beschikking over een bed, sanitair en een volledig uitgerust keukentje, samen met de andere pelgrims die daar ook de nacht willen doorbrengen. Afgelopen zondag in de Refuge van Saint Reverin, in het sfeervolle voormalige postkantoor tegenover de Marie was de ijskast gevuld met bier, wijn en fris, yoghurt, botertjes, kaas en sla… en verder lagen er uien, paprika’s, courgettes en meloen. Een pelgrims winkeltje in de refuge met een blikje waar je het geld voor elk artikel in kon stoppen, waar vind je dat nou nog? De beheerder Gerard kwam rond een uur of vijf langs om de drie pelgrims die er op dat moment waren in te schrijven en te vragen of we in de ochtend vers brood wilden, dan zou het dat wel komen brengen. En hij wilde met ons op de foto, zoals hij dat al jaren doet met alle pelgrims die in zijn refuge slapen. Alle eerdere genomen foto’s hingen tegen de muur van de huiskamer. Pelgrims te voet, met de fiets, met een ezel, hond, paard, baby. In een rolstoel of met een bagagekarretje. Oude en jonge pelgrims , allerlei nationaliteiten . Indrukwekkend! Ik mag ook op die muur. Zo mooi, dat iemand er zo’n plezier  in heeft de passerende pelgrim zo goed te ontvangen. Jose, een van de gasten, bleek die dag jarig, hij werd 65, dus werd er voor hem gezongen en heb ik met hulp-kok Norbert een waar feestmaal kunnen bereiden met pasta en verse groeten en geitenkaas, flesje rode wijn erbij. Heerlijk, meer heeft een pelgrim niet nodig. Het simpele leven: een oefening in het opgeven van gehechtheden.

Luister naar een van mijn favoriete songs tijdens het lopen

Commentaren: 11

 • #1Lilian (woensdag, 15 augustus 2018 13:23)Hoi Marion,
  Geweldig om jouw blog te lezen. Ik moet vaak aan je denken en zag ook aan de foto’s op Facebook dat je er inmiddels helemaal inzit en je ziet er heel ontspannen uit.
  Lopen, eten , slapen, wat kan het leven simpel zijn. Kan ik er yoga ook tussen zetten???
  Nog heel veel plezier en wijsheid op je weg. Veel liefs, Lilian
 • #2Ruud (woensdag, 15 augustus 2018 16:14) Jouw verhalen geven zo’n prachtige indruk van deze tocht. Voel bijna letterlijk de stilte en de rust. En ook nog eens een update over CAY on-the-go.
  Ik blijf het volgen, nog heel veel plezier.
 • #3Margriet (woensdag, 15 augustus 2018 22:44) Lieve Marion,
  Geweldig hoe jij je pelgrimsroute loopt.
  Elke dag kijk ik of je wat geschreven hebt.
  Ik geniet van je verhalen en foto’s en ben blij dat je geniet van deze reis.
  Liefs
  Margriet�❤️
 • #4Mathilde (donderdag, 16 augustus 2018 12:17) Marion,
  Wat een prachtige foto’s en wat een avontuur. Ik vind het geweldig dat je dit doet en er zo van geniet. Voor mij enorm inspirerend. Veel dank daarvoor!
  Ik wens je nog heel veel mooie dagen en wat fijn dat je het met ons deelt!
  Toitoitoi Liefs, Mathilde
 • #5Marianne Elsenaar (vrijdag, 17 augustus 2018 16:20) Hoi Marion,
  Vaak aan je gedacht en nu ik zo zat te mijmeren over de camino (misschien over vijf jaar nog een keer…..) dacht ik weer aan jou en heb je blog opgezocht.
  Wat een mooie verhalen. Wat moedig van je om vanuit thuis te starten. En wat ben je al ver!
  Heerlijk om te lezen hoe je geniet en wat kan ik het mij voorstellen dat het afscheid van Henk wel even slikken was, en ook hoe je de draad weer oppakt.
  Wens je een heel mooie voortzetting en ik ga je blog zeker vaker lezen ;).
  Lieve groet, Marianne
 • #6Annemie (vrijdag, 17 augustus 2018 20:59)Wat mooi om je ervaringen te lezen. Geweldig goed hoe je bezig bent.
  Geniet ervan. groetjes Annemie
 • #7Marjon Meijs (zaterdag, 18 augustus 2018 13:05)Lieve Marion, heb vandaag voor het eerst je blog geopend en alle verhalen gelezen. Wat bijzonder. Het wandelen, de ontmoetingen, de stilte, jezelf tegenkomen, de natuur. Ik wens je nog een hele mooie tocht toe en ik blijf je volgen! Liefs marjon
 • #8Geert Jan (zaterdag, 18 augustus 2018 14:19)Geniet van je verhalen & foto’s. Ik denk aan je ❤️ X GJ
 • #9Jan (zaterdag, 18 augustus 2018 17:57)Hoi Marion, Vorig jaar was het onze laatste dag bij CAY Paul in Frankrijk. Dit jaar te voet in Frankrijk op weg naar…wie weet….Bedankt voor je blog. Superleuk dat je de plaatsen benoemd om je zo via Google Maps een beetje te kunnen volgen. Lieve groet en geniet ervan!
  Jan
 • #10Lizzie (zondag, 19 augustus 2018 10:16)Hee Marion,
  Zo te lezen heb je het heel goed en wordt het wat je ervan gehoopt had. Ik wens je nog heel veel mooie stappen. Lizzie
 • #11Jos van der Weele (woensdag, 22 augustus 2018 14:46)Hoi Marion,
  Wat een geweldige tocht zeg en wat een mooie ervaring, heel bijzonder al die prachtige ontmoetingen.
  Liefs, Jos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s