Bermtoerist

 • Dag 43/44/45/46/47/48
 • Op 19/20/21/22/23/24 augustus 2018
 • Overnachtingsplaatsen: Chateaumelliiant/Le Châtre/Neuvy-Saint-Sépulchre /Gargillesse/Crozant/La Souterraine 
 • Dagafstanden: 20/19/19/22/19/25
 • Totale afstand: 991 km

Marion en Twinkel zijn weer terug naar Eindhoven. Het was heel erg fijn om 5 dagen samen te lopen. We hebben hetzelfde wandeltempo en s’avonds hebben we samen gezellig gegeten en bijgekletst. Het viel me zwaar om vrijdag weer alleen verder te gaan. Al bijna 7 weken onderweg, en nog niet op de helft van de weg naar Santiago. Het is geen pelgrimsseizoen, dus nauwelijks ontmoetingen met andere pelgrims. De alleenheid waar ik me meestal erg mee op mijn gemak voel, voelde de afgelopen dagen een beetje eenzaam. Mede door het weer: in een keer is het een stuk koeler geworden, met af en toe miezer regen. Vanmorgen voelde ik me echt even heel zielig. De route vanuit La Souterraine liep over asfalt waar nogal wat auto’s passeerden, die lekker doorreden, waardoor ik regelmatig bij de binnenbochten in de berm moest springen. En bochtig is het het in de Creuse!  De schoonheid en ruimtelijkheid van het landschap konden me niet bekoren. Tegelijkertijd zag ik hoe de mind er een heel drama van maakte :“nou hier heb ik echt geen zin in” Uitgestorven dorpjes, nergens een tentje om even een koffie te drinken, zelfs geen bankje of overdekt rustplekje. Dus de broodnodige pauze in de miezer in de berm doorgebracht met een stokbroodje met kaas en water als drank. De pelgrim was bermtoerist geworden. Mooi om te merken hoe het innerlijk drama daarna weer oploste mede dankzij de prachtige muziek op mijn iPod en de route die van  het asfalt vandaan het veld inging via een zacht-voor-de-voeten-pad. De  regen stopte en het zonnetje brak (even) door… Het leven van de pelgrim….een metafoor voor het leven zelf: “10.000 joys and 10.000 sorrows”. 

mooi liedje voor tijdens het lopen

Commentaren: 3

 • #1Marielle Jongen (zondag, 26 augustus 2018 08:31) Lieve Marion, als de dit leest heb je de 1000 kilometer zeker al ‘aangetikt’! Kilometers van verwondering, blijdschap, eenzaamheid, acceptatie…
  Wandel ze Marion!
  Liefs, ook vanuit Frankrijk (ik zit in de Tarn), van Mariëlle
  (P.s: Facebook liet mij net via een herinnering weten dat ik vandaag precies 5 jaar geleden mijn eerste les bij jou had..Nog steeds blij om)
  #2Mathilde (maandag, 27 augustus 2018 10:06)Al 1000 km, Marion, dat is echt heel erg veel! Succes bij de volgende 1000. Gelukkig kon je het asfalt weer achter je laten. Dank voor het delen van je gevoelens. Liefs, Mathilde
 • #3Mirjam (woensdag, 29 augustus 2018 17:28) Lieve Marion,
  Als je dit leest heb je al zeker mee dan 1000 kilometer (dat is dus 1 miljoen meter) gelopen. Echt indrukwekkend. En meer dan begrijpelijk dat je heel af en toe een klein dipje hebt. Mooi om te lezen hoe jij jezelf er dan weer bovenop trekt. Om dat zo in je eentje te doen, vind ik echt knap.
  Bedankt voor het delen van deze ervaringen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s