Gekke dagen

 • Dag 59/60/61/62/63/64/65
 • Op 4/5/6/7/8/9/10 september 2018
 • Overnachtingsplaatsen: Chateau Puyferrat / Mussidan / Port-Sainte-Foy/Pellegue/La Reole/Brouqueran/Bernos-Beaulac
 • Dagafstanden: 26/24/33/22/27/26/21
 • Totale afstand: 1378 km

Wat een gekke dagen zijn het toch. Gisteren en eergisteren probeerde ik mijn nieuwe blog te uploaden maar er was iets gruwelijk fout met de internetverbinding. En  daardoor raakte ik complete stukken tekst kwijt, en wat wel bewaard bleef vond ik gisteren/vandaag niet meer zo relevant. Het was alweer “old news”. Er gebeurd zoveel in mijn simpele pegrimsbestaan. Eigenlijk loop ik met dit blog constant achter de feiten aan. (En plakt het programma voor het blog allerlei woorden aan elkaar vast) Maar goed dat dankzij de technologie die niet werkte dat duidelijk is geworden.  Vandaag ben ik jarig – heel actueel op het moment van schrijven!!! Vanmorgen afscheid genomen van Marco en Jacques omdat ik deze speciale dag het rustig aan wil doen, Voor de verandering eens niet mijn telefoon in vliegtuigstand tijdens het lopen vanmorgen. Ik liep in de mist en de appjes vlogen me om de oren, heerlijk was dat, dank je wel voor alle lieve berichtjes. In het levendige stadje Bazas zat ik om 10 uur aan de koffie met gebak! En er lag een pakje voor me klaar op het postkantoor. Een nieuw icebreaker t shirt, tenensokken, een nieuw mondstuk voor mijn Camelback en zoute griotten, chocolade en nakd reepjes. Echt gaaf!! Op de trappen voor de kathedraal sprak ik uitgebreid met mijn kinderen en mijn mannetje. Nog even lunchen hier en door naar de eindbestemming. Wat was het weer lekker warm geworden. Nu zit ik bij een hele lieve familie: Claire en Jean-Paul en hun dochter Guillemette die op een schitterend plek aan een rivier wonen in een voormalig molenaarshuis. En die voor mijn verjaardag nog even snel een appelgateau hebben gebakken met kaarsjes erop!! Bijzonder om zo feestelijk onthaald te worden bij wildvreemde mensen. 

Gisteren heb ik in een echt Chateau geslapen (met zwembad!) en afgelopen dinsdag ook (zonder zwembad). Niet normaal, die overnachtingsplekken. Verder voornamelijk in slaapzalen, ook niet normaal. Mijn  “pelgrimsfamilie” loopt overal om mij heen. De hartelijkheid van de lokale bevolking is groot, een praatje, een kopje koffie, een glimlach. De dag van Mussidan naar Porte-Sainte-Foy was de tweede dag met regen op deze Camino. Een hele andere ervaring om in de regen te lopen en te schuilen onder een viaduct en onder een afdak om te pauzeren. De dag erna scheen het zonnetje alweer.

Chateau Puyferrat met Matthieu en Marco

Een jaar geleden was het de laatste levensweek van mijn vader. Hij is op 15 september 2017 overleden. De herinneringen aan die laatste dagen en de tijd daarna komen tijdens het lopen terug. Opnieuw doorvoelen, verbinden, ontroerd raken, loslaten… Gisteren, een regenachtige zondagochtend brandde ik een kaarsje in een klein kerkje te Auros terwijl met de jaardienst in Sittard mijn vader werd herdacht. Ook vreemd om daar niet bij te zijn ,maar ik merkte dat ik zonder me schuldig te voelen daarover in mijn lopen die herinneringen integreer. Lopen doet leven…wat een krachtig levensmedicijn. Mijn vader loopt voor mijn gevoel mee. De voeten gaan vanzelf vooruit. … nog 1000 km naar Santiago. De Pyreneeën op zijn 200 km van hier….. Commentaren: 7

 • #1Margriet (maandag, 10 september 2018 20:59)Lieve Marion
  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
  Ik lees je reisverhalen allemaal en ik vind het heel bijzonder.
  Ik zou zo met je mee willen lopen, nu doe ik het in gedachten.
  Heel veel liefs
  Margriet
 • #2Mathilde (maandag, 10 september 2018 21:34)Van ❤️E gefeliciteerd, Marjon! Wat een mooie verjaardagsdag. Nog maar 1000 km., dat schiet op. Geniet ervan. En erg leuk om via je blogs mee te lopen.
  Liefs,
  Mathilde
 • #3Anine (dinsdag, 11 september 2018 09:10)Nog van harte gefeliciteerd!
  Wat ben je al ver! 200 km tot de Pyreneeën!
  Liefs, Anine
 • #4Eĺlen Broug (woensdag, 12 september 2018 19:31)Jeh Marion, wat maak je een bijzondere ontmoetingen mee, en wat loop je vele kilometers.
  Bewonderingswaardig, ik heb deze week eens gekeken waar Santiago precies ligt…. je hebt nog heel wat voor de boeg. Ongelofelijk de afstanden die je elke dag weer aflegt, blijkbaar zonder al te veel ongemak. Ik volg je avontuur , en wens je voor de komende dagen veel nieuwe ontmoetingen en loopplezier. Liefs
 • #5Henk (donderdag, 13 september 2018 07:45)Natuurlijk bellen we elkaar regelmatig en herken ik beeld en tekst van je blog. Ik vind het zo bijzonder dat je dit nu echt loopt. Je gaat als een speer. In precies 2 maanden meer dan de helft gelopen. Ik vind het zo ongelooflijk knap. Blijf vooral genieten van al die mooie ontmoetingen. En hasta la vista.. spanje komt eraan!
 • #6Marcel (donderdag, 13 september 2018 10:22)Hoi Marion,
  wat houd je een mooi blog bij! Heerlijk om te lezen. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag & veel loop plezier!
  CAY on the go.
  Hartelijke groetjes, Marcel
 • #7Marieke en Ben (donderdag, 13 september 2018 14:01)Hé Marion,
  Nog hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Wat een avontuur elke dag en wat een mooie ervaringen. Heel leuk om dit te delen. Zo lopen we een beetje met je mee. Je gaat heel goed ���
  Nog heel veel mooie stappen in een steeds veranderende omgeving met nieuwe ontmoetingen.
  Alle goeds
  Marieke en Ben

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s