Slaapzaalterreur

 • Dag 77/78/79/80/81/82/83
 • Op. 22/23/24/25/26/27/28 september 2018
 • Overnachtingplekken: Maneru/Azqueta/Torres del Rio/Logroño/Ventosa/Cirueña/Belorado
 • Dagafstanden: 24/24/23/21/21/25/29
 •  Totale afstand: 1823 km

De Camino is Spanje heeft een totaal andere dynamiek dan de Chemin in Frankrijk. Ik heb heel veel plezier met mijn vrienden Dave en Paul en ontmoet nog zoveel andere pelgrims. We slapen in de Auberges, de grote slaapzalen, waar het erg gezellig is, en waar een sfeer van saamhorigheid heerst. Maar ik slaap er erg slecht, en heb last van het strakke regime van veel pelgrims die soms 2 uur voor zonsopgang al opstaan, hun spullen pakken en door de ruimtes schijnen met zaklampen. Terreur! Ergens vind ik dat ik daar maar gewoon mee moet kunnen dealen en houd mezelf voor dat het een kwestie van wennen is. Stug doorgaan! En dan maakt het feestgevoel plaats voor een fikse verkoudheid. Zoals dat gaat als je teveel feest en te weinig slaapt. Ik neem afscheid van mijn Caminovrienden Dave en Paul, zij lopen door en ik moet op de rem. Heel erg fijn dat ik Marco weer ontmoet, die al die tijdlang een dag achter me liep. Hij voelt zich erg vermoeid en ik ben hartstikke verkouden, en hierdoor hebben we hetzelfde ritme. Vanaf Logrono, na weer zo’n k…….. nacht in de propvolle albergue lopen we samen op. We komen regelmatig de jonge studente Natascha uit Keulen tegen, die haar Nederland met ons oefent. De combinatie van een aantal nachten beter slapen in twee of driepersoonskamers en een batterij allopathische medicijnen maken dat ik langzaam herstel. Het blijft onverminderd mooi weer, en het landschap is schitterend. De ontmoetingen met bekende en nieuwe mede pelgrims van all over the world blijft bijzonder. In Beldorado ontstaat er zelfs een een heuse vrijdagmiddagborrel en verklaar ik mezelf weer beter.

Commentaren: 2

 • #1Lilian Teunissen (zondag, 30 september 2018 16:24) Hai lieve Marion,
  Wat een prachtige foto’s en wat ben je al ver!!!!! Sterkte met je verkoudheid en nog heel veel plezier en wijsheid onderweg:)
  Liefs, Lilian
 • #2Jan (zondag, 30 september 2018 18:43)Hoi Marion,
  Mooie impressie van je tocht…..toi toi toi
  Lieve groet, Jan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s