Waar de weg eindigt

 • Dag 106/107/108
 • Op: 21/22/23 oktober 2018
 • Overnachtingplekken: Villaserio/Cee/Fistera
 • Dagafstanden : 33/40/16
 • Totale afstand: 2488

De laatste 3 dagen en 89 km van mijn pelgrimstocht gaan van Santiago naar Finisterra, wat letterlijk het einde van de aarde betekend. Het is erg vreemd om de stad achter me te laten en de kathedraal in het oosten te zien. Het doel ligt nog steeds in het westen, daar waar de weg ophoud en kilometerpaaltje 0,0 staat. Ik voel dat het klopt om de weg helemaal af te maken. Het is opnieuw mooi en warm weer en mijn strooien zonnehoed komt alweer van pas. Meerdere malen stond ik op het punt om de hoed achter te laten, omdat ie bijna uit elkaar viel, en ik dacht dat de zomer nu toch echt wel voorbij was… maar nee, die gaat maar door! Het landschap is schitterend, groen en heuvelachtig en het is erg rustig lopen, een groot contrast met de laatste dagen vanaf Sarria. Op het einde van de tweede dag naar Finisterra zie ik vanaf een heuveltop de zee in de verte schitteren en dat moment raakt me enorm. Het besef dat ik er bijna ben, en dat deze pelgrimstocht bijna voorbij is komt helemaal binnen. De laatste dag is dinsdag 23 oktober en dat is dag 108 van mijn tocht. Het magische, spirituele getal uit het boeddhisme en het hindoeïsme . Niet gepland maar zo komt het uit en het voelt heel bijzonder. In Japan bijvoorbeeld wordt er in de tempels 108 keer een gong geluid bij de overgang van oud naar nieuwjaar.

Pelgrims Gilles, Anne, Marco en Marion, goed voor samen 8500 km wandelen

Ook Anne en Gilles, Marco en Barbera en Natasha komen aan op deze dag. Na het zwemmen lopen we de laatste kilometers naar het dorp op blote voeten langs het strand. Om vijf uur vertrekken we naar de vuurtoren en na de fotoshoot bij het kilometerpaaltje 0,0 hebben we een picknick op de rotsen met champagne. Gezamenlijk aanschouwen we hoe de zon ondergaat in het westen en meteen daarna de volle (!) maan opkomt in het oosten . Het is voltrokken ! Het einde van de wereld bereikt en klaar voor een nieuw begin. 

Waar de weg eindigt, kilometerpaaltje 0,0, met Marco en Natascha

Commentaren: 6

 • #1Jan (donderdag, 25 oktober 2018 17:01)En nog 91 km erbij. Toe maar 😉
 • #2Mathilde (vrijdag, 26 oktober 2018 00:18)Super!
 • #3Henk (zondag, 28 oktober 2018 14:52)Magisch
 • #4Mirjam (maandag, 29 oktober 2018 12:18)Ongelooflijk. … wat een geweldige ervaring. Goede terugreis en welkom thuis.
 • #5Marieke en Ben (dinsdag, 30 oktober 2018 06:38)Top Marion, wat een ervaring. Hier kan je heel lang op teren en van genieten. Heel knap. Goede reis terug. ‘t Zal zeker even wennen zijn ��
 • #6Ingrid (maandag, 19 november 2018 13:58)Ooh, Marion, wat ontzettend gaaf! Ik heb al je blogs net in 1x achter elkaar gelezen en ben helemaal geraakt.
  Wat een reis. In een indrukwekkend aantal kilometers, en zeker ook in jezelf. En een magisch einde… wauw.
  Wat zal het vreemd zijn om ineens niet meer te lopen, thuis te zijn (ook fijn tegelijkertijd) ….
  Veel nagenieten maar!! En deze ervaring werkt ongetwijfeld diep door in je leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s