Het pelgrims virus heerst weer

Mijn spotify playlist Santiago 2018 beluister ik nog steeds heel vaak. Zie mezelf dan daar weer ergens lopen, met mijn rugzak in de brandende zon, over de eindeloze wegen , door velden en bossen en over heuvels en langs rivieren. Vandaag 4 maanden geleden, op 19 oktober 2018, liep ik Santiago binnen na 2400 km en 104 dagen. Als ik het woord Santiago uitspreek of schrijf krijg ik kippenvel. Wat is dat toch?

Een paar weken geleden, zag ik mezelf achter mijn laptop een vlucht boeken vanuit Eindhoven naar Porto en terug van Santiago naar Amsterdam. Huh?? Dat was werkelijk een zeer intuïtieve actie….Ik verbaasde mijzelf een beetje,  maar blijkbaar is er iets in mij wat het Camino gevoel nogmaals wilt ervaren, en dan vanuit een gehele andere kant Santiago inlopen.  “Ik denk dat ik ga lopen” zingt Bløf. Ik had het niet bedacht maar het plan ontstond spontaan uit het niets…..11 dagen lopen om 260 kilometer te overbruggen. Inmiddels is mijn mind zich er weer lekker mee aan het bemoeien. De planning voor de tocht…sinds vandaag ben ik de trotse eigenaar van een Haglof super lichtgewicht en knetterwarm donsjasje, gewicht 275 gram. Van Marco mocht ik een fleece binnenzak voor in mijn dunne slaapzak lenen. Ik kocht het boekje van John Brierley : Pelgrims guide to the Camino Portugese en in de geweldige off-line app maps.me op mijn iphone importeerde ik zojuist de route en de overnachtingsplekken via het Nederlandse Santiago portal. En ik kocht een vers pelgrimspaspoort. Ik ben er alweer helemaal klaar voor!!! Op woensdag 27 februari vlieg ik naar Porto……Santiago here I come again.

Zal ik dan toch voorgoed besmet zijn met dat pelgrimsvirus?

Dagje lopen op de Strabrechtse heide om uit te lopen en weer voor te bereiden 14 februari 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s