Eindje vliegen

Woensdag 27 februari Porto-Eindhoven

#eindjevliegen staat er bij de ingang van het vliegveld Eindhoven. Vind ik leuk. Ik voel me een beetje bezwaard dat ik ga vliegen, een enkeltje Eindhoven-Porto kost net zoveel als een enkeltje Eindhoven – Amsterdam per trein. Dat slaat nergens op en het klopt ook niet. Vliegen zou zoveel duurder moeten zijn. Maar dat is het niet en de tocht lonkt. De wandelstokken mogen gewoon mee in de rugzak in de cabine en worden niet,  zoals een medewerker van Bever gisteren dacht, als gevaarlijk wapen beschouwd. Pfff, dat scheelt weer. Ook al steken de handvaten als een soort geweervormpjes uit de rugzak en denk ik eigenlijk dat mijn rugzak never-nooit zal passen in het afgemeten rekje voor handbagage van Ryan air. De overvolle vlucht land keurig op tijd en met de metro in een half uurtje tot vlak bij mijn pensionnetje. Een warme ontvangst door Louisa. Het bed heeft ze opgemaakt met thermodekens, een soort fleece materiaal, omdat het winter is, zegt ze.  Ik vind het niet zo lekker liggen rechtstreeks op die warme dekens, dus de ochtend daarna  vind ik vier (!) dekens losgewoeld om mijn bed heen en mezelf op het katoenen onderlaken en onder het katoenen dekbed. Porto is prachtig en knetterdruk met auto’s. Ik merk dat ik een beetje moe en overprikkeld ben… Even uitrusten bij een bakkertje en een galao met pastel de nata en dan loop ik naar de kathedraal . Die is net dicht is maar ik mag wel nog een stempel. Ik zie een mooie zonsondergang bij de rivier de Douro. Lekker eten en lekker slapen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s