Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

  • zaterdag 2 maart 2019, dag 3
  • Esposende – Viano do Castela 26 km
  • totaal 84 km

Gisteravond kwam ik ineens een rolletje tape tegen in mijn EHBO zakje. Dat bracht me op het lumineuze idee om mijn voet wat extra steun te geven ter plaatse van de voorste voetboog. En het werkte …!!! Zonder die helse pijn was het vandaag een totaal andere ervaring …. De route liep door het achterland , met heuvels, bossen, langs een rivier en door heel veel dorpjes met kerkjes en cafeetjes. De lente was losgebarsten en mijn oog viel op bloeiende Camelia’s, bloesems, lammetjes, bemoste muurtjes. Zoveel kleur en geur, een genot voor de zintuigen. Eucalyptusbomen en sinaasappelbomen. Jacobus werd hier al eeuwenlang vereerd, las ik in het gidsje van Brierley. Anders dan de voorafgaande dagen over de nieuwe boardwalks langs de stranden, was vandaag de historie veel meer voelbaar. Mijn pelgrimshart werd hier heel blij van. Allerlei kleine details vielen me op. De tegeltableaus met heiligenvoorstelling in de gevels, de kruizen en wegkapelletjes. Soms was er een kortstondig zicht op de zee in de verte. Hoofd kalm, voetjes lopen vanzelf. Cadans. Alles is ritme. Het weer was perfect, halfbewolkt en 15 graden. Bij mijn lunchstop struikelde ik een cafeetje in, omdat ik het afstapje niet had gezien en zo belandde ik gelijk bij een andere pelgrim aan tafel. Hij kwam uit Valencia en was in Lissabon begonnen. Hij sprak alleen Spaans, en in mijn steenkolen – Spaans ging het gesprek prima😀. Na de lunch liep hij in een snel tempo voor me uit, dus waarschijnlijk zal ik hem niet meer zien. In tegenstelling tot de Camino Frances vorig jaar, zijn pelgrims hier op deze route en in dit seizoen erg zeldzaam.

Het is erg vroeg in het seizoen en veel pelgrims-slaapzalen zijn nog niet open. Niet erg……op de eindbestemming voor vandaag heb ik een heel huisje tot mijn beschikking voor mezelf en daar geniet ik erg van. Het Caminoleven is goed..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s