Roodborstjesdag

  • woensdag 6 maart 2019, dag 7
  • Mos- Arcade 18 km
  • totaal 188 km

Na de overnachting van vannacht in de vochtige albergue, hadden Marita en ik zin in een iets luxer verblijf vannacht. Ik reserveerde een kamer voor ons beiden in mijn steeds beter wordende houwtje touwtje Spaans. Een kortere etappe vandaag vanwege de regen en omdat Marita erg veel last had van haar scheenbeen en daardoor een trager tempo zou lopen.

We lopen apart van elkaar en zullen elkaar in Arcade ontmoeten. Het blijft maar regenen. Toch is de werkelijkheid vandaag vele malen vriendelijker dan wat mijn hoofd er de nacht ervoor van maakte, Toen lag ik wakker en hoorde de regen tekeer gaan buiten en dacht ik :“hoe moet dat nou morgen”? Alle kleding is weer droog s’ochtends, dus dat vertrekt fijn. De eerste meters ben ik nog niet nat!! Vandaag ben ik beter voorbereid op de vele uren 100% regen die voorspeld zijn. De weerstand lost op en ik merk dat het lopen in de regen iets louterends heeft. Ik loop echt lekker vandaag. Bij een bospad loopt een oudere vrouw met een paraplu mij tegen moet. Ze glimlacht en ik lach terug. In rap Spaans zegt ze iets tegen mij. Ik stop en gebaar dat ik haar niet begrijp. Dan spreekt ze langzamer en snap ik wat ze zegt : “God is altijd met jou op je weg, je bent nooit alleen”. Ik ben diep geraakt en begin te huilen en zij drukt een kus op mijn voorhoofd. Ik voel me zo gezegend …en die sfeer blijft bij mij. Soms stoppen de buien, barsten zelfs heel even de zonnestralen door het wolkendek heen. Ik stap door een serene stilte. Drie keer vandaag landt er een roodborstje voor me op mijn pad. En met de regen stromen mijn tranen. Gewoon omdat ik leef….wat een wonder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s