Padron is een mooie stad, maar net iets te dichtbij

  • vrijdag 8 maart 2019, dag 9
  • Caldas de Reis – Padron 20 km
  • Totaal 243 km

Vanochtend heb ik alles op mijn gemakje gedaan. Relatief laat opgestaan en rustig ontbeten in bar Caldas. De eigenaresse is zo zorgzaam en perst nog even een paar sinaasappels voor me uit. Pas om half negen ga ik op pad voor deze wonderschone en korte etappe. De zon schijnt, het is handschoen fris op dit uur van de dag, en de route slingert om de N550 richting Santiago heen. Prachtige bosgebieden, heuvelrijke, landelijke weggetjes met waterplassen en modderpoeltjes na de overvloedige regenval van de afgelopen dagen. Het lijf wil niets liever dan lopen, wat is dat toch lekker. De linkervoorvoet in het sport-tape doet het prima, de nare zenuwpijn van de eerste dagen blijft afwezig. De rugzak voel ik niet meer, de vogeltjes fluiten, het ge-buen-camino is niet van de lucht… (inside grapje voor T3) . Veel te vroeg naar mijn zin ben in in Padron. Het is een mooi sfeervol stadje 26 km voor Santiago. Van Drs. P ’s liedje over “Omsk is een mooie stad maar net iets te ver weg” maak ik “ik Padron is een mooie stad maar net iets te dichtbij” .Ik kan wel doorlopen maar dan ben ik nog eerder in Santiago morgen. En dat is al een dag eerder dan gepland, want ik vlieg maandag pas terug. Dus ik zet mezelf op de rem en installeer me op een terrasje in de zon, en blijf daar een paar uurtjes hangen. Er is van alles te zien: de markthallen tegenover worden druk bezocht, de mensen in het park langs de rivier om de hoek slenteren voorbij. Ik zie zelfs een paar medepelgrims voorbijstappen. Ik laat de dag aan me voorbij trekken. Toch wel lekker ff niks. Niet nuttig bezig , geen planning en ook geen kilometers vreten, de loopmachine op hold. Ik land in het gewoon maar in het zijn. Geen betekenis, geen zingeving, een volledig aanwezig zijn omdat er niets is wat moet gedaan worden, ook het hoofd is stil en bemoeit zich eens een keertje niet met de toekomst. Behalve dan dat het denkt: “Dat zou ik vaker moeten doen…”

Omsk is een mooie stad maar net is te ver weg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s