Thuis bij de apostel

  • zondag 10 maart 2019, dag 11
  • Santiago de Compostela

Een rustdag in Santiago, ik had gepland vandaag aan te komen, maar dat was dus gisteren. Wonderlijk hoe het verblijf in Santiago me zo raakt. Op deze bijzondere zondag is het erg regenachtig. Op de en of andere manier voelt het daardoor precies als de juiste sfeer om de dag door te brengen, ingetogen en naar binnen gericht. Vannacht in mijn kamertje liet ik de gordijnen open zodat mijn bed werd beschenen door het zachte licht wat ook de kathedraal verlichte. Na een uitgebreid ontbijt in een barretje ging ik op bezoek bij de apostel.

De kathedraal stond van binnen in de steigers vanwege een grote restauratie. Hierdoor korden er geen missen worden gehouden, maar de apostel was gelukkig wel te bezoeken. Ook hier was het heel erg rustig, geen lange wachtrijen voor het beklimmen van de trappen, zoals de vorige keer. Ik had alle tijd, er stond niemand achter mij. Het voelde heel speciaal en intiem in die omhelzing. Het is maar een beeld natuurlijk maar de energie was zo krachtig. en magisch… Het leek alsof hele kosmos in mijn hart zakte, een enorme ruimte ontstond, woorden zijn eigenlijk maar kleinzielige wegwijzers voor deze ervaring. Onbeschrijfelijk. Thuis. Eindelijk

“The entire universe is condensed in the body, and the entire body in the heart. Thus the heart is the nucleus of the whole universe”.  

Deze quote staat al jaren op de eerste pagina van mijn website AnahataYoga . Van Ramana Maharishi . Kwam in me op toen ik langzaam de trap weer afdaalde. Ontroerd, dankbaar en onwaarschijnlijk sereen stapte ik de kathedraal weer in en stak kaarsjes aan voor mijn gezin, voor mijn ouders en familie, voor mijn vrienden, voor hen die ziek zijn en voor hen die hoop nodig hebben.

De rest van de dag bezocht ik het pelgrimsmuseum, met o.a. een foto-tentoonstelling over de pelgrimstocht van 88 tempels in Japan. (yes, nu op mijn bucketlist) , en het museum van de kathedraal. Op het eind van de middag ontmoette ik Marita weer, samen aan het bier en lekker eten.

Wat een dag, wat een dag……

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s