Camino Mozarabe

  • Dag 0: Eindhoven-Malaga

Terwijl Eindhoven zich klaarmaakt voor het grote carnavalsfeest, vertrek ik om 13.40 uur met de bus vanaf de Aalsterweg naar Eindhoven Airport en dan naar Malaga. Strak gepland: vanmorgen nog 2 lessen gegeven en daarna snel geluncht. De rugzak staat al klaar voor vertrek sinds gisteren.

In Malaga begin ik morgen aan de Camino Mozarabe, een oude pelgrimsroute naar Santiago, 1300 km naar het noordwesten. Einddoel na twee weken is Cordoba, ongeveer 250 km verder en 3000 hoogtemeters omhoog en 2700 omlaag. Dit keer niet alleen maar samen met pelgrimsvriendin Marita. Precies een jaar kwamen we elkaar tegen op de Camino Portugesa. Beiden de carnaval “ontvlucht” en toen beiden bezig aan onze tweede Camino. Het klikte goed. Overdag liepen we alleen en s’avonds gezellig samen eten. Helaas moest Marita eerder stoppen vanwege een blessure, maar na mijn aankomst in Santiago hebben we daar een leuke tijd gehad samen. En na terugkomst in Nederland hebben we elkaar regelmatig opgezocht . In november kwam het ter sprake: wat doe jij met carnaval? En zo ontstond dit plan.

De Camino Morazabe is een relatief onbekende en weinig belopen route, zeker in deze tijd van het jaar. Dwars door de bergen van Andalusië en waarschijnlijk ruig terrein met weinig voorzieningen onderweg. Lijkt ons beiden fijn om dit samen te lopen. En ook wel spannend. Beiden zijn we van die eigenzinnige “einzelgängers”. Hoe dat uit gaat pakken zullen we gaan ervaren.

We gaan mee met een volle Transavia vlucht waar wij, op de stewardessen na, toch wel ongeveer de jongste passagiers denken te zijn. Rugzakken en wandelstokken mogen mee in de cabine.

In Malaga landen we net nazonsondergang. Met de bus naar het Centrum en dan nog 20 minuten lopen naar onze kamer . Nu in een leuk barretje aan het bier en hapjes. We zijn blij.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s