Uitpluggen..

Lenteachtig en stil
  • Woensdag 19 februari 2020
  • Dag 1: Malaga – Almogia
  • Dagafstand: 8 met de bus, 16 km lopen
  • Totaal 24 km

Lig ik hier lekker op het onderste bed van het middelste stapelbed in de gemeentelijke albergue van Almogia dit blog te schrijven.

Pas een dag gelopen en het voelt alweer zo vertrouwd, dezelfde sfeer die ik ken uit 2018 en 2019 van de Spaanse Albergues . Herkenbaar: het ruikt hier naar zweetsokken en overal ligt/hangt kleding. De pelgrims hier zijn ultra vriendelijk en de gesprekken gaan in eerste instantie over hoeveel en welke Camino ‘s je eerder liep. Tomas uit Polen. Stefan uit Frankrijk en Mirjam uit Duitsland. Met Marita en ik zijn vijf van de zes bedden zijn bezet. Dat had ik niet verwacht op deze relatief onbekende route helemaal in het begin van het seizoen.

Loopdag een overbrugt de extremen van het drukke Malaga naar het lege desolate berglandschap van Andalusia. In de ochtend beginnen we, na een supergezond ontbijtje met fruit en smoothie. Vanuit de kathedraal, waar we een stemple halen lopen we langs de drukke uitvalsweg. Die loopt 10 km door tot het voorstadje La junta de los Caminos. Niet heel erg inspirerend. We lopen langs een bushalte waar de bus naar La Junta de los Caminos langskomt. Het busje komt zo….doen? Niet lang getwijfeld, we stappen in want we verlangen naar rust en natuur en de voorsteden kunnen ons gestolen worden.

In La Junta de los Caminos eerst nog even koffie drinken. Dit is de laatste plek waar dat kan, want hier begint het pad, meteen de bergen in. Ongeasfalteerd, steil omhoog, smal, rotsig en redelijk goed bewegwijzerd. Yes! Ik kan mijn geluk niet op. Wat is dit fijn, hier was het mij toch allemaal om te doen. Laat me zo maar doorlopen naar Santiago!

4,5 uur en 14 km later komen we aan in Almogia aan. Uitgeplugd van Eindhoven en Malaga. Ingeplugd in de Camino Mozarabe. Pittige eerste etappe. Weinig kilometers maar heel veel hoogtemeters en erg uitdagende paden. Het stralend witte stadje Almogia ligt tegen de bergen aangeplakt, en we moeten eerst naar steil naar beneden en dan door het stadje steil naar boven. De albergue ligt helemaal aan het einde.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s