Vogelconcert dirigeren

De slapende Indiaan
  • Dag 4 en 5
  • zaterdag 22 februari :Antequera – Vilanueva de Algaidas 24 km
  • Zondag 23 februari: Vilanueva de Algaidas – Encinas Reales 17 km
  • Totaalafstand 96 km

Vertrek uit Antequera

Gisteren vertrokken we met z’n drieën iets na achten uit Antequera. De eerste uren hadden we prachtig zicht op de berg van de slapende Indiaan. We worden begeleid door het overduidelijke gefluit van de vogels in de bomen. Marita begint te zwaaien als een dirigent, en geeft een schitterende en hilarische show ‘vogeldirigeren’. Van links en rechts zwellen de geluiden aan, worden zachter, ontstaan van achter en van voren. Wat een plezier, dat vogeldirigeren, afgestemd op wat er te horen valt en dan te spelen dat dit gecreëerd wordt door de dirigent. Als er in de verte een hond doorheen begint te blaffen is het feest compleet. We liggen in een deuk! Later, tijdens ons tweede ontbijt, filosoferen we hoe dit een mooie metafoor is van het leven zelf. Soms denken we dat we het leven moeten doen via onze bemoeienis (de dirigeerstok) , maar uiteindelijk leeft het leven zichzelf perfect, ook zonder onze bemoeienis. Het is leuk om dirigent te spelen, maar het hoeft niet😁. Dus laten we het dirigeren niet te serieus nemen…

Het ruige landschap van de eerste drie dagen hebben we achter ons gelaten en we lopen door eindeloze olijfboomplantages over de heuvels.

Witgekalkte dorpjes

We blijven stijgen en dalen en onderweg passeren we wat slaperige witgekalkte dorpjes. Een keer zelf met een bar voor een heerlijk kopje koffie. Wat een feest, koffie onderweg! De lucht is stralend blauw en de temperatuur is ’s middags rond de 20 graden in de schaduw. De zon is krachtig, we zitten hier heel zuidelijk en we krijgen het gevoel behoorlijk weg te fikken. Een boer te paard waarschuwt dat we ziek kunnen worden van de zon. Ik heb mijn tropenhoed op, en Marita koopt ’s avonds de enige pet in Vilanueva de Algaidas.

Biertjes met chips na een warme etappe
Marita met de pet
Genoeg bedden

Hier overnachten we in de gemeentelijke herberg met 24 bedden. Wederom zijn we de enige drie gasten. Deze ochtend besluit Mirjam een lange etappe te gaan lopen en wij doen het iets rustig aan. We nemen afscheid van deze sympatieke, jonge, krachtige vrouw met Duits/Ghaneese roots.

Miriam, Marita, Marion

Rond half twee zitten we op het grote overdekte terras van het restaurant in Enines Reales voor een warme middagmaaltijd, terwijl het volstroomt met families voor de grote zondagmiddag eet happening.

Zondagmiddag van 2 tot 4 wordt er in Spanje gegeten met de hele familie

Voor de gemeentelijke pelgrimsopvang moet er contact worden opgenomen met de locale politie. Ik bel maar geen gehoor. Een aantal locale mensen weten dat de politie ook zondagmiddag viert en raden me aan om na vieren opnieuw te bellen. In mijn prachtigste Spaans spreek ik de politie en die vraagt me maar het gemeentehuis te komen. Daar moeten documenten worden ingevuld, ID’s gecheckt en pelgrimspaspoorten worden gestempeld en dan mogen we met de politieauto mee naar de herberg. Hilarisch detail, de autogordels werken niet en de politieman verzekerd ons dat dat niet erg is. We zitten immers in de politieauto …De herberg is spinternieuw en we zijn met z’n tweeën de enige gasten. Hoe luxe. Onwaarschijnlijk rustig en vriendelijk is deze Camino. Dankbaar.

Het hele dorp Encinas Reales kijkt ons inmiddels te kennen. We eontvangen zoveel vriendelijk blikken en er wordt gefluisterd – pelegrinas. Hier zijn we nog een bijzonderheid😁

Nieuwsgierige smurfenman in Cuevas Bajas
Eindeloos heuvel op en dan weer heuvel af
Even in de schaduw van de olijfboom pauzeren
Onze eigen albergue inhebt park van Encinas Reales

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s