Door Olav het bos in gestuurd

Daar is ie dan : de heilige Olav

Dag 4: maandag 9-8-2021 van Torp Byn naar Borgsjo 15 km

Dag 5: dinsdag 10-8-2021 van Borgsjo naar Lumbacken 16 km

Twee korte etappes, omdat het anders met de overnachtingsplekken niet uitkwam. Het wordt steeds mooier op het Olavspad. Het weer is nogal instabiel en blijkt lastig te voorspellen . Dus gewoon maar lopen . Dag 4 begint heel erg mooi, langs de woest stomende rivier. Het valt met op hoeveel (overdekte) rustplekken er zijn vaak ook nog voorzien van een composttoilethuisje en elk bankje is “versierd” met een bordje met het prachtige Olavspad symbool . De bewegwijzering is excellent, hier is veel moeite in gestopt. Nadat het pad van de rivier afbuigt wordt het weer breder en gaat door allerlei dorpjes en gehuchtjes. Het en der op de mooiste plekken hebben de Zweden prachtige houten huizen staan. zin Borgsjo verblijf ik in een mooi huisje (stuga) op camping Traporten, gerund door superaardige Nederlanders. In hun restaurant zijn er twee Zweedse pelgrims op de fiets, en een Nederlandse stel wandelend een dag achter mij, en speciaal voor het diner naar Traporten gereden . Hun auto reist mee , lang verhaal. Het is gezellig en om 19.15 moeten we echt naar buiten want ze gaan sluiten. Ik realiseer me dat dit voor mij de eerste avond is met sociaal contact. Naast mijn huisje zijn inmiddels twee jonge Nederlandse vrouwen met een camper neergestreken. Ze zijn sinds vijf weken voor onbepaalde tijd vertrokken. Beiden begin 30, beiden een stukgelopen relatie en murw van de Nederlandse stress en angstcultuur en de onbetaalbare op hol geslagen woningmarkt. Onderzoekend in hoeverre er andere mogelijkheden zijn om te leven. Bijzonder en moedig deze vrouwen .

Tussen Borgsjo en Bracke 42 km zijn er geen boodschappen mogelijk. Traporten betekend poort naar het bos. Voor ik het bos in wordt gestuurd ga ik nog even bij de kerk van Borgsjo langs. Hier zou een beeld staan van Olav en van Sint Jacob. Dat wil ik zien! Er staat een bord voor de kerk dat ze is gesloten vanwege renovatie, maar ik zie dat er mensen aan herverkiezing zijn binnen. De deur is van het slot dus ik stap een beetje brutaal binnen en vraag of ik een minuutje mag binnenkomen. Het mag omdat ik pelgrim ben . Sint Jacob is tijdelijk verwijderd maar Sint Olav staat daar mooi in een nis in de muur. Het doet me goed om Olaf hier zien . Zo gaat het pelgrimsverhaal, wat af en toe een beetje gekunsteld lijkt, voor mij veel meer leven. Het bos is geweldig !! Met smalle en bredere Pasen door het bos met berken en naaldbomen en heel veel mos en waterstroompjes. Echt uitgestrekt en Noordelijke vegetatie. Er is maar een overnachtingsmogelijkheid voor Bracke, Bij Lombacken is een tent te huur zonder stroom en watervoorziening. Er zijn verderop ook twee stuga’s maar die zijn bezet. Mijn tent is een kleine tipi en staat op een houten plateau. Met een echt bed en een kapstok😊 De host Karstin komt het avondeten en het ontbijt brengen in een grote koelbox. Goed geregeld! Wat is het koud, ik slaap niet zo goed en merk dat het eigenlijk niet echt heel erg donker snachts . Voor 12 uur en na half 4 is het aan het schemeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s