De zwemmende pelgrim

Onderweg: de ene zwemplek na de andere

Dag 7, donderdag 12 augustus 2021, Bräcke-Gallo 27 km

Zo ontmoet je geen enkele pelgrim , en vervolgens is er een groep van 5 Zweedse pelgrimsvrouwen. Ik ontbijt met hen bij het buffet van het hotel. Nog wat extra broodjes smeren voor de lunch want er is onderweg niets meer. Het is een beetje mistig als ik langs het berenbeeld van Hotel Jamkrochten loop. Er schijnen hier beren te zijn maar ze zijn heel erg schuw en laten zich nooit zien . Dat vind ik geloof ik niet erg. De mist lost op en ik loop door Mordviken (moordbaai). Echt een naam iets voor een Zweedse misdaadroman. Het ziet er lieflijk uit maar later die dag hoor ik van mijn nieuwe Zweedse vrienden het verhaal van de moord in de 15de eeuw die dit gehuchtje haar naam bezorgde. De route is geweldig, langs het meer, langs de langste houten voetgangersbrug die helaas op instorten staat en niet meer toegankelijk is. Een strandje lokt me in het water, heerlijk fris en helder . Over de brug door het bos en weer langs een volgend meer . De zon blijft schijnen en ik loop lekker licht. Nog een strandje voor een zwemmetje en lunch met en heerlijke broodjes. Deze route vandaag staat met stip op nummer 1. D

De laatste 5 kilometer naar Gallo gaan via een nieuwe pelgrimsroute door het bos, om de E14 te vermijden. Inmiddels heb ik ervaren dat de routes door het bos in Zweden meestal hele smalle paadjes zijn, heel erg heuvelachtig, bezaaid met stenen en boomwortels. Prachtig en uitdagend. Erbij blijven. Hier ook weer. Stuikelen is inbegrepen en het tempo daalt naar minder dan 4 km per uur. Het volgende zwemmetje op er camping moet nog even wachten. Het pad is goed bewegwijzerd en zengde van links naar rechts . Mijn maps.me navigatie app kent dit pad niet . Toch kom ik na een uurtje uit op een gravelweg, en vlak daarna een tankstation. Heerlijk, tijd voor een ijsje en camping Viking is vlakbij. Hier krijg ik een stuga voor mezelf. Met een strand voor de deur, mijn derde zwemmetje van vandaag. De Vlaamse eigenaren zijn superaardig. In het restaurant eet ik met de vijf Zweedse pelgrimvrouwen. Met Belgische biertjes erbij. Welterusten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s